Toimintakertomus

Pyhäjärven Ratsastajat ry

 

TOIMINTAKERTOMUS 2017

Johtokunta ja jäsenmäärä

Pyhäjärven Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton jäsenseura. Seuralla on jäseniä 75.

Toimintaa johtaa johtokunta, johon kuuluivat:

Heidi Haikola                                  puheenjohtaja

Kirsi Tolonen                                   varapuheenjohtaja

Minna Niemetmaa                           jäsensihteeri

Päivi Ravantti                                  sihteeri

Heidi Pönkkö                                   jäsen

Iida Jauhiainen                                jäsen

Mari-Tiina Jääskeläinen                  jäsen

Henna Niemetmaa                          nuorisojäsen

Sirpa Pesonen-Vuorisalo                 rahastonhoitaja

Johtokunta kokoontui 2 kertaa. Johtokunta on ollut aktiivisesti yhteydessä keskenään suljetun Facebook-ryhmän kautta. Sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset pidettiin. Jäseniin pidettiin yhteyttä Facebookin kautta. Seuran järjestämien kisojen kutsut ja tulokset julkaistiin netissä.

Kilpailut

Kihu-viikolla heinäkuussa seura järjesti keppihevoskisat Pyhäjärven pesäpallokentällä. Osallistujia kertyi kilpailuun hyvin huonosta säästä huolimatta.

22.-23.7.2017 järjestettiin kisaviikonloppu Lumokuulla. Lauantaina oli 1-tason kouluratsastuskilpailut ja sunnuntaina oli 1-tason esteratsastuskilpailut. Kisat olivat todella onnistuneet. Koulupäivänä toimi sponsorina Aurinkoranta-Koti Oy ja estepäivänä OP Suomenselkä. Hööks sponsoroi palkintoloimet luokkien parhaimmille. Puutarhan Kukka sponsoroi kaikki kukat kisoihin.

Seuraa on edustanut osa jäsenistä aktiivisesti kisoissa myös muilla paikkakunnilla.

Yksi seuran jäsenistä on valittu esterenkaaseen ja hän kisailee kansallistasolla 3 tasolla kenttäkisoissa ja 2 tasolla koulu- ja estekisoissa.

Valmennus

Yhteistyö Talli Taitavien Kavioiden kanssa jatkui tuntiratsastajien osalta. Ratsukoita on käynyt valmentumassa mm. Lumokuulla, Kiuruvedellä ja Kuopiossa. Tiina Tarkkala (koulu- ja estevalmentaja) ja Anna Kilpeläinen (kouluvalmentaja) kävivät vierailevina valmentajina Lumokuulla. Valmennuksista tällä alueella on pääasiallisesti vastannut Mari-Tiina Jääskeläinen, mutta seuralaiset ovat käyneet myös muualla paikkakunnilla valmennuksessa, joissa valmentamassa ovat olleet mm. Matti Eklund ja Antti Jauhiainen.

Muu toiminta

Seura sai yhden iltatorivuoron toukokuussa. Iltatorilla järjestettiin keppihevoskisat, talutusratsastusta ja buffetti. Iltatori oli oikein onnistunut myös tänä vuonna.

Talkoolaisille, jotka olivat seuran järjestämissä tapahtumissa kesällä, järjestettiin hyvinvointi-iltama syyskuussa Komunjärven rannassa Karvolassa. Ohjelmassa oli Johanna Ikosen pitämä luento aiheesta ratsastajan ryhti ja sen ylläpitäminen. Kauneushoitola Joiku oli tekemässä erilaisia hoitoja ja Johannan Liikunta ja Lihashuolto teki hierontoja. Illan ohjelmassa oli myös saunomista ja paljuilua.

13.12.2017 järjestettiin Lucia-kulkue. Ratsukkoja kulkueessa oli yhteensä 10.

PYHÄJÄRVEN RATSASTAJAT RY JOHTOKUNTA